‘Tepache’

 

tepache

'Tepache'

Una beguda fermentada de cultura mexicana, elaborada amb la pela de la pinya. A Mèxic és una beguda que s’ofereix a la canalla. 
Recepta de Carme Ruscalleda.
Temps Total 10 minutos
Plato Bebidas
Racions 4

ingredients
  

  • 2 pinyes
  • 300 g. de sucre morè de canya o panela
  • 4 l. d'aigua
  • 5 gr. de canyella (canonet)
  • 5 claus d'olor
  • 2 peces d'anís estrellat

ELABORACIÓ PAS A PAS
 

  • Retireu les fulles de les pinyes i renteu-les molt bé, refregant-ne tots els racons.
  • Peleu les pinyes procurant que quedi part de la fruita enganxada a la pela. Reserveu la polpa per consumir-la per postres o per a altres elaboracions.
  • En un bol gros i alt, poseu la pela de les pinyes amb tots els altres ingredients i mescleu-ho molt bé.
  • Tapeu-ho amb una tela neta i deixeu-ho a temperatura ambient en un lloc fresc i sec. Conforme vagin passant els dies, s’hi anirà fent una petita escuma blanca a la superfície, a causa de la fermentació. Remeneu-ho un cop al dia i deixeu que fermenti 4-5 dies.
  • Serviu-ho molt fred amb una mica de gel. 

RECOMANACIONS

El resultat és un sabor de fermentació subtil i agradable, amb una sensació d’agulla i una petita picor a la llengua. Si ens passem massa dies fermentant-ho, es farà molt àcid i no serà òptim per consumir-ho.

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating




Close
El Cullerot © Copyright 2023.
Close