
'Tepache'
ingredients
- 2 pinyes
- 300 g. de sucre morè de canya o panela
- 4 l. d'aigua
- 5 gr. de canyella (canonet)
- 5 claus d'olor
- 2 peces d'anís estrellat
ELABORACIÓ PAS A PAS
- Retireu les fulles de les pinyes i renteu-les molt bé, refregant-ne tots els racons.
- Peleu les pinyes procurant que quedi part de la fruita enganxada a la pela. Reserveu la polpa per consumir-la per postres o per a altres elaboracions.
- En un bol gros i alt, poseu la pela de les pinyes amb tots els altres ingredients i mescleu-ho molt bé.
- Tapeu-ho amb una tela neta i deixeu-ho a temperatura ambient en un lloc fresc i sec. Conforme vagin passant els dies, s’hi anirà fent una petita escuma blanca a la superfície, a causa de la fermentació. Remeneu-ho un cop al dia i deixeu que fermenti 4-5 dies.
- Serviu-ho molt fred amb una mica de gel.
RECOMANACIONS