Pasta fresca casolana

 

Pasta fresca

Com fer pasta fresca casolana

Ets un amant de la Pasta Fresca? En aquest post t'ensenyarem a aconseguir una recepta de pasta fresca casolana infalible i com fer Pasta Fresca de sabors.
Temps Total 20 minutos
Plato Pasta
Racions 4

ingredients
  

  • 400 gr de farina o sèmola de blat dur o farina 00
  • 4 ou
  • 4 cullerada d'oli d'oliva

ELABORACIÓ PAS A PAS
 

  • Ara més que mai, per començar, ens rentarem les mans. Farem un volcà amb la farina i afegirem els ous batuts i una cullerada d'oli al centre del volcà.
  • Cobrirem el centre del volcà amb farina i barrejarem la farina amb els ous, fent una massa. Anirem treballant la massa fins a aconseguir una textura homogènia. Si veiem que ens costa d'integrar els ingredients, podem deixar-la reposar o afegir-hi una mica d'aigua i si queda molt humida podem posar-hi més farina. Quan tinguem la massa en el punt desitjat i elàstic, farem una bola, l'embolicarem amb paper film o un drap i la deixarem reposar uns 20 minuts a temperatura ambient.
  • Transcorregut el temps, separarem la massa  en porcions. Si hem fet pasta per a 5 persones, per exemple, serà més fàcil per estirar la massa per separat.
  • Estirarem la massa  amb un corró de fusta, diverses vegades fins que quedi fina. Podem afegir farina perquè ens faciliti el procés d'estirament. Si teniu una màquina per a estirar la pasta, aquest pas serà més còmode.
  • A continuació tallarem la pasta  en la forma desitjada. Si tenim motlles i màquines podem fer-les servir.
  • Un cop tingueu la pasta tallada l'heu de deixar reposar i assecar, mínim uns 30 minuts; després ja la podreu coure. La cocció de la pasta fresca és d'entre 2 i 4 minuts, depenent del gruix de la pasta. No us oblideu d'afegir la sal a l'aigua bullent.

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating




Close
El Cullerot © Copyright 2023.
Close