
Com fer pasta fresca casolana
ingredients
- 400 gr de farina o sèmola de blat dur o farina 00
- 4 ou
- 4 cullerada d'oli d'oliva
ELABORACIÓ PAS A PAS
- Ara més que mai, per començar, ens rentarem les mans. Farem un volcà amb la farina i afegirem els ous batuts i una cullerada d'oli al centre del volcà.
- Cobrirem el centre del volcà amb farina i barrejarem la farina amb els ous, fent una massa. Anirem treballant la massa fins a aconseguir una textura homogènia. Si veiem que ens costa d'integrar els ingredients, podem deixar-la reposar o afegir-hi una mica d'aigua i si queda molt humida podem posar-hi més farina. Quan tinguem la massa en el punt desitjat i elàstic, farem una bola, l'embolicarem amb paper film o un drap i la deixarem reposar uns 20 minuts a temperatura ambient.
- Transcorregut el temps, separarem la massa en porcions. Si hem fet pasta per a 5 persones, per exemple, serà més fàcil per estirar la massa per separat.
- Estirarem la massa amb un corró de fusta, diverses vegades fins que quedi fina. Podem afegir farina perquè ens faciliti el procés d'estirament. Si teniu una màquina per a estirar la pasta, aquest pas serà més còmode.
- A continuació tallarem la pasta en la forma desitjada. Si tenim motlles i màquines podem fer-les servir.
- Un cop tingueu la pasta tallada l'heu de deixar reposar i assecar, mínim uns 30 minuts; després ja la podreu coure. La cocció de la pasta fresca és d'entre 2 i 4 minuts, depenent del gruix de la pasta. No us oblideu d'afegir la sal a l'aigua bullent.