
Com fer nigiris casolans i integrals
ingredients
- 200 gr d’arròs integral
- 50 ml de vinagre de moscatell
- 1 Peix: truita de riu de Tavascan (però també es pot escollir el que més agradi)
- 300 ml d’aigua mineral
ELABORACIÓ PAS A PAS
- Congeleu el peix durant 24 hores. Després descongeleu-lo a dins de la nevera. Caldran unes cinc o sis hores ben bones.
- Poseu a bullir l’aigua mineral amb el vinagre de moscatell. Un cop bulli, tireu-hi l’arròs integral. Hi ha de bullir 20 minuts.
- Quan el tingueu bullit, poseu-lo en un plat. Feu-ne boles amb les mans. Podeu fer-ne boles allargadates.
- Talleu el peix que ja tindreu descongelat a tires fines, i les aneu col·locant a sobre de les boletes d’arròs integral.
- Ja estarà a punt per servir. Per sucar-los i com a alternativa a la salsa de soja, podeu fer melmelades, chutneys o brous de pollastre.