
Pèsols i popets de la costa
ingredients
- 1 kg de popets
- 500 gr de pèsols del Maresme
- 250 gr de ceba
Per la picada
- 1 galeta Maria
- 1 presa de xocolata negra
- 25 gr d'ametlles i avellanes
- 1 branca de julivert
- 2 grans d'all
- brins de safrà
- oli d'oliva
- sal
- pebre
ELABORACIÓ PAS A PAS
- Netegem els popets i els reservem
- En una cassola hi sofregim els popets i la ceba tallada a daus
- A banda, preparem una picada amb l'all i julivert. Ho afegim a la cassola a mitja cocció dels popets (al cap d'uns 40 minuts)
- Escaldem el pèsols i guardem l'aigua
- Fem una picada amb els fruits secs, la xocolata, els alls, el safrà i part de l'aigua dels pèsols
- Afegim la picada i el spèsols a la cassola i que faci xup-xup uns 5 minuts
- Rectifiquem de sal i pebre i preparem el pa per deixar-hi ben net el plat