
Pilaf de pollastre
ingredients
- 2 cuixes de pollastre partides per la meitat
- 1/2 ceba
- 4 grans d'all
- 1 tros de 2,5 cm de gingebre fresc
- 1 tros de 2,5 cm de cúrcuma fresca
- 2 cullerades de iogurt natural
- 2 cullerades de coriandre fresc picat
- 4 claus d'olor
- 1 canonet de canyella de 5 cm
- 2 fulles de llorer
- 6 beines de cardamom
- 1 cullerada de masala
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera dolç
- 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera picant
- 200 gr d'arròs basmati, ben rentat
- sal
- 4 L de brou de pollastre
- oli d'oliva
- 2 llimes tallades a rodanxes
ELABORACIÓ PAS A PAS
- Piqueu els alls i l'arrel de gingebre i la cúrcuma fins a obtenir una pasta fina. Reserveu-la.
- Barregeu el iogurt amb el brou i una mica de sal i reserveu-ho.
- Poseu un raig d'oli d'oliva a la cocota i escalfeu-la a foc lent. Afegiu-hi les espècies senceres i ofegueu-les durant 20 s. Això en potenciarà l'aroma. Afegiu-hi després la ceba tallada fina i sofregiu-la durant 20 min a foc suau. Quan la ceba estigui daurada, apugeu el foc i afegiu-hi la pasta de gingebre i cúrcuma que havíeu reservat i ofegueu-la durant 2 min més.
- Incorporeu-hi el pollastre i les espècies mòltes i barregeu-ho bé. Tapeu la cocota i deixeu-la coure 10 min, remenant-ho de tant en tant.
- Afegiu-hi la meitat del brou amb el iogurt, remeneu-ho i torneu a tapar la cocota. Deixeu que tot el conjunt cogui 15 min més.
- Incorporeu-hi l'arròs, el coriandre fresc picat i la resta del brou amb el iogurt. Poseu-ho a punt de sal, tapeu la cocota i deixeu que cogui a foc suau durant 18 min. Passat el temps, retireu la cocota del foc i deixeu-la tapada durant 7 min més.
- Serviu el pilaf acompanyat d'uns grills de llima.