
Risotto de carxofes i xampinyons
ingredients
- 400 gr d'arròs bomba
- 3 carxofes
- 250 gr de xampinyons
- 1 ceba
- 1 all
- 40 gr de parmesà
- 100 ml de nata líquida
- 100 ml de vi blanc
- 1 litre d'aigua o brou de verdures
- oli d'oliva o mantega
- sal
ELABORACIÓ PAS A PAS
- Piqueu la ceba ben petita
- Netegeu els xampinyons a làmines
- Traieu les fulles més dures de les carfoxes italleu a làminesels cors
- Poseu al foc l'aigua amb sal o el brou
- En una cassola poseu la ceba a coure a foc lent amb un raig d'oli. Vigileu el foc perquè no agafi color
- Un cop cuita la ceba ja hi podeu afegir les carxofes i l'all picat, deixeu-la coure uns 5 minuts
- Ja podem posar-hi els xampinyons i deixar-los coure fins que perdin l'aigua
- Ara és l'hora de l'arròs sense deixar de remenar amb el sofregit
- Aboqueu el vi blanc tot remenant
- Aneu afegint l'aigua calenta o el brou a mida que vegeu que l'arròs ho necessiti
- Tenint en compte el temps normal de cocció de l'arròs, quan en faltin 5 minuts, afegiu la nata i remeneu de nou
- El toc final, barregeu el parmesà i serviu ràpidament !