
Crema de Gambes
ingredients
- 500 gr. de gambes vermelles.
- 1 ceba.
- 2 pastanagues.
- 1 tros de fonoll fresc (opcional).
- 2 grans d'all sense pelat.
- 1/2 porro.
- 3 tomàquets.
- 1 branca petita d'api.
- 1/2 tassa d'arròs.
- 2 llesques de pa.
- 1/2 l. de conyac.
- 4 l. d'aigua.
- Sal.
- Oli d'oliva verge.
ELABORACIÓ PAS A PAS
- En una mateixa olla cou amb una mica d'oli, l'all i les verdures trossejades durant uns 3 minuts.
- Afegeix els tomàquets tallats i ho sofregeixes una mica més. Ja hi pots anar tirant les gambes també.
- Que quedi tot ben daurat i flameja amb el conyac.
- Deixa reduir-ho i vas abocant de mica en mica l'aigua (de 4 a 4,5 litres).
- Posa les llesques de pa i l'arròs.
- Deixa coure uns 40 minuts a foc mig, traient, de tant en tant, l'escuma que es vagi fent.
- Ja ho pots triturar i passar-ho pel colador xinès.
- Ja la tens llesta!! Tant la pots servir mig tèbia com freda....està boníssima!!