Crema de Gambes

 

Crema de Gambes

Com fer una crema de gambes. A l'estiu és ideal per a un sopar a la fresca, però pensa-hi també en altres ocasions com Nadal si la serveixes tebia.
Plato Primer Plat
Racions 4 persones

ingredients
  

  • 500 gr. de gambes vermelles.
  • 1 ceba.
  • 2 pastanagues.
  • 1 tros de fonoll fresc (opcional).
  • 2 grans d'all sense pelat.
  • 1/2 porro.
  • 3 tomàquets.
  • 1 branca petita d'api.
  • 1/2 tassa d'arròs.
  • 2 llesques de pa.
  • 1/2 l. de conyac.
  • 4 l. d'aigua.
  • Sal.
  • Oli d'oliva verge.

ELABORACIÓ PAS A PAS
 

  • En una mateixa olla cou amb una mica d'oli, l'all i les verdures trossejades durant uns 3 minuts.
  • Afegeix els tomàquets tallats i ho sofregeixes una mica més. Ja hi pots anar tirant les gambes també.
  • Que quedi tot ben daurat i flameja amb el conyac.
  • Deixa reduir-ho i vas abocant de mica en mica l'aigua (de 4 a 4,5 litres).
  • Posa les llesques de pa i l'arròs.
  • Deixa coure uns 40 minuts a foc mig, traient, de tant en tant, l'escuma que es vagi fent.
  • Ja ho pots triturar i passar-ho pel colador xinès.
  • Ja la tens llesta!! Tant la pots servir mig tèbia com freda....està boníssima!!

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating




Close
El Cullerot © Copyright 2023.
Close