
Quetxup casolà
ingredients
- 1 kg de tomàquet pera madur
- 1 kg ceba tendra
- 50 gr de compota de poma
- 80 ml de vinagre
- 1 cullera petita de mostassa
- 1/2 cullerada de sal
- 10 voltes de molí de pebre
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ PAS A PAS
- Posa a coure en una cassola, la ceba tallada fina amb l'oli.
- Ben tapat durant 30 minuts i anant-ho vigilant per a que la ceba no es torri.
- Mentre pelem els tomàquets. Els podem escaldar per fer-ho fàcil o fer servir peladors per a tomàquets, més ràpid. Els tallem a daus petits i els incorporem a la cassola.
- Hi posem també el bitxo tallat a rodelles. Tot a foc baix i anant remenant mitja hora més. Que no s'enganxi!
- Passat el temps hi afegim el sucre morè, la sal,el pebre i el vinagre. Ho barregem bé.
- Ho deixem confitar a foc ben baix i tapat una hora més.
- Al final afegim la mostassa i ho triturem ben fi.
- Sols cal envasar-ho en pots esterilitzats , com si fossin melmelades. Els etiquetem i llestos.